Det var den lokale apoteker der i sin tid byggede ejendommen for at drive forretning i stueetagen og selv benytte lejligheden ovenover til privat bolig. Sidenhen kom der ganske praktiske lejere til, da der i 60’erne blev etableret lægeklinik i lejligheden på 1. sal. Denne fine synergi imellem apotek og lægeklinik består stadig den dag i dag blot med nye mennesker bag. Den tidligere ejer af ejendommen havde selv klinik her i 33 år – nu har han netop overdraget nøglerne til den nye ejer af Ordrupvej 80.
Udtaler sælger af Ordrupvej 80
Den 748 m² store ejendom nyder godt af sin centrale beliggenhed på Ordrups gennemgående handelsgade og den er blevet omhyggeligt passet og plejet, og blev solgt på blot 2 måneder.
tilføjer sælger
Den nye ejer er privat investor. Han glæder sig over sin investering og har i forbindelse med købet, været særligt tilfreds med den hurtige respons og at forløbet var troværdigt og faktuelt. Han udtaler:
Ejendommen blev solgt på bare 2 måneder, det skyldes ifølge Partner i Lintrup & Norgart Peter Back bl.a.: "Her er tale om en meget velholdt og veldrevet ejendom. Gennem vores netværk og investorkartotek oplever vi generelt meget stor efterspørgsel efter investeringsejendomme som denne. Der gik da heller ikke mere end et par dage, fra ejendommen blev sat til salg, til vi havde konkrete bud fra flere interesserede købere. Alle overvejende private investorer. Det ser vi også som udtryk for, at der fortsat er et stort behov for at placere kapital i afkastgivende fast ejendom – og det er ikke kun hos store institutionelle investorer, men i lige så høj grad også blandt private investorer."
Ordrupvej er en af de ældste færdselsårer i kommunen, men den udgør i dag kun halvdelen af hvad den gjorde i middelalderen.
I 1700 tallet bestod Ordrup alene af 8 gårde, den ene af disse gårde var Skovgaard, som har lagt navn til gaden, der løber op til ejendommen på Ordrupvej. For de mange velhavende københavnere der ønskede at nyde naturen og forlystelseslivet i Dyrehaven var rejsen med hestevogn nødt til at gå via Ordrupvej, idet Strandvejen ikke var nær så fremkommelig.
Op gennem 1800 tallet kom der med jernbanen etablering for alvor liv i området, og Ordrup fremstod ved århundredeskiftet som en hel lille by. Byen fik for alvor volumen og mange nye tilflyttere, da den første sporvognslinje til Rådhuspladsen åbnede i 1908.
I dag hører Ordrup under Gentofte Kommune, som har mere end 75.000 indbyggere.
Kilde til historie: Niels Nørgaard